Voorjaarscompetitie 2023

opstelling
De teamindelingen zijn bekend. Je vindt je eigen poule-indeling in de Club-app en via mijnKNLTB.

kom gezellig kijken!
Wil je gezellig komen kijken en je favoriete team aanmoedigen? Je bent van harte welkom als onze teams thuis spelen.

nieuwe en niet meer zo nieuwe regels

 • De indeling door de KNLTB is gebaseerd op ploeggemiddelden, waarbij wordt uitgegaan van de actuele rating van de spelers op het moment van inschrijving.
 • Spelers mogen in één week in meerdere teams spelen, mits het teamgemiddelde van die teams conform de klassenvolgorde niet meer dan 2,0 punten verschilt.
 • Alle juniorenwedstrijden in de voorjaarscompetitie mogen in onderling overleg met de tegenstander eerder worden gespeeld of worden uitgesteld naar een latere datum, maar wel op voorwaarde dat: de wedstrijd wordt vastgesteld op een andere dan één van de officiële inhaaldata, én de wedstrijd uiterlijk vóór de laatste (= zevende) speeldag van de competitie wordt gespeeld.
  De andere competitiesoorten mogen hun wedstrijden niet uitstellen. De wedstrijden mogen wel in onderling overleg eerder gespeeld worden, maar moeten uiterlijk gespeeld zijn op de dag op het speelschema.
 • Op zaterdag kunnen wedstrijden vroeg beginnen, mogelijk al om 9 uur. Dit om de banen optimaal te benutten en zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om competitie te spelen. Dit kan zowel bij The Bubble Club Blaricum als bij de verenigingen waar je te gast bent het geval zijn. Kijk daarom goed op mijnknltb.toernooi.nl bij jouw eigen poule hoe laat je verwacht wordt.
 • In alle dubbelpartijen wordt verkort gespeeld. Dit betekent dat op álle wedstrijddagen (dinsdag, vrijdag, zaterdag, zondag) in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak (tot 10 punten). Compact spelen (supertiebreak én beslissend punt bij 40-40) wordt alleen nog in de 8&9-competitie gespeeld.
 • Als er een supertiebreak wordt gespeeld, voer je de uitslag ervan in als setstand van de derde set. Zo’n uitslag ziet er dan bv zo uit: 6-3, 4-6, 10-2.
 • Het is bij alle competities mogelijk om op indoorbanen te spelen. Het is de bedoeling dat je al je wedstrijden van een dag op dezelfde (of op gelijkgestelde) baansoorten speelt.
 • Het wedstrijdformulier vul je digitaal in via mijnKNLTB. Je zet er zowel de ploeguitwisseling op, als de uitslagen.
 • De dubbelopstelling hoeft niet bij de ploeguitwisseling bekend te zijn, je kunt ‘m ook pas na de singles bekend maken.
 • Je speelsterkte staat niet meer op je spelerspas. Voor de ploegenuitwisseling moeten de spelers worden opgesteld aan de hand van de speelsterkte in het spelersprofiel op mijnKNLTB.nl. Let op: speelsterkte is niet de actuele rating. (Speelsterkte is één cijfer (in het blauwe vakje); de actuele rating heeft getallen achter de komma (in het witte vakje)). Let echt goed op de juiste volgorde; een foute opstelling kan een boete opleveren, die je als team zelf moet betalen.
 • De aanvoerder (captain) moet direct na afloop van de wedstrijd de uitslag invoeren op mijnKNLTB.nl. Omdat de aanvoerder van het bezoekende team die online uitslag ter plekke moet controleren voordat de teams naar huis gaan, moet de aanvoerder er dus voor zorgen dat hij bijvoorbeeld op een smartphone of tablet kan inloggen.
 • Op vrijdagavond wordt om de week gespeeld. Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 31 maart; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 7 april.
  Alle vrijdagavondteams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set.
  Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen.
  Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen.

speeldata en inhaaldagen
De speeldata en inhaaldata staan in het overzicht hieronder. Zet deze dagen goed in je agenda en houd ze vrij voor de competitie.
(de tekst gaat verder onder de afbeelding)

uitslagen invoeren

Voor ieder team is de teamcaptain door ons gemachtigd om de uitslagen in te voeren. Log voor het invoeren van de uitslagen in op mijnknltb.nl.
Ook bij de jeugdteams moet de teamcaptain de uitslagen invoeren, maar we hebben de teamouders ook gemachtigd zodat er niet via mijnKNLTB-account van het kind hoeft te worden ingelogd.
Als je als captain niet aanwezig bent op een speeldag, neem dan even contact op met Pauline, zodat zij een ander uit je team kan machtigen.

VCL-dienst
Ieder thuisspelend team is zijn eigen VCL. Je hebt als team dus geen algemene VCL-dienst op een thuisspeeldag. Los problemen of vraagstukken samen met je tegenstanders op met de informatie uit het Competitiereglement en het Wedstrijdbulletin. Kom je er niet uit, neem dan contact op met Pauline (de club-VCLs). Je vindt hun telefoonnummers in de ledenlijst in de KNLTB ClubApp.

uitwijken naar onze hal
Bij onbespeelbare gravelbanen mag er uitgeweken worden naar onze hal. De regels hierover vind je hier. Zonder schone binnenschoenen kun je niet in de hal spelen.

inschrijven
De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is gesloten en de teams zijn ingedeeld. Je kunt je nog wel aanmelden als invaller via vcl@thebubbleclubblaricum.nl.

captainsinformatie
Wie de captain is staat in mijnKNLTB. 
Als captain ben je verantwoordelijk voor de juiste uitslagen van jullie wedstrijddag in mijnKNLTB. De ballen voor al je thuiswedstrijden krijg je op de eerste thuiscompetitiedag van degene die achter de bar staat. Lees alle captainsinformatie hier.

tot slot (boetes)
We gaan er natuurlijk van uit dat alles van een leien dakje zal gaan, maar het kan gebeuren dat je als team ergens in verzeild raakt waar je tegen de regels van de KNLTB oploopt. Je bent als speler en als team altijd zelf verantwoordelijk voor hoe je je gedraagt tijdens de competitie. De KNLTB handhaaft de regels door boetes uit te delen bij misdragingen, maar bijvoorbeeld ook als je als team een wedstrijd opgeeft en dus niet verschijnt op een speeldag (ook als je dat vooraf meldt aan de tegenstander). Heb je twijfels over wat mag en wat niet mag? Vraag het dan de VCL’s. Geldboetes die door de KNLTB worden gegeven moeten door de desbetreffende speler of team zelf worden betaald en daar wordt natuurlijk niemand gelukkiger van. We helpen je graag om je aan de regels te houden. 
Wij verheugen ons op een mooie competitielente!

onduidelijk?
Heb je nog een vraag, stuur dan een mail naar vcl@thebubbleclubblaricum.nl.

Nieuwsbrief

Altijd onregelmatig, nooit saai: schrijf je nu in en blijf op de hoogte van The Bubble Club Blaricum!

Copyright 2023 © Alle rechten voorbehouden.