Zomeravondcompetitie 2023

Wat is deze competitievorm?

Op zes woensdagavonden in mei en juni, vanaf 19:00 uur, wordt de Zomeravondcompetitie gespeeld. Deze KNLTB-dubbelcompetitie staat open voor iedereen boven 17 jaar en er wordt gespeeld in alle speelsterktes. Lees hier de informatie van de KNLTB over deze relatief nieuwe competitievorm.

Opstelling
Een Zomeravondcompetitie-team bestaat uit minimaal vier spelers. Er worden per avond 4 dubbels gespeeld.

Regels
In alle dubbelpartijen wordt compact gespeeld. Dit betekent dat in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak. Een supertiebreak is een tiebreak tot 10 punten. Bij 40-40 (deuce) wordt een beslissend punt gespeeld. Een beslissend punt betekent dat er dan nog één punt gespeeld wordt en wie dat punt wint, wint de game. De ontvanger mag kiezen of er vanaf de even of de oneven kant geserveerd wordt. In een beslissend punt in een mixed dubbel mag de ontvanger niet kiezen; de heer serveert dan altijd op de heer en de dame serveert altijd op de dame. De opstelling bepaalt dan dus of er vanaf de even of oneven kant geserveerd wordt.

Speeldata
De speeldata zijn 6 woensdagen in mei en juni 2023. Houd deze dagen alvast vrij in je agenda. De wedstrijden beginnen om 19:00 uur

Onduidelijk?
Heb je nog een vraag of een opmerking, stuur dan een mail naar vcl@thebubbleclubblaricum.nl

We hopen dat we in 2023 veel gezellige woensdag-zomeravonden tegemoet gaan!

Nieuwsbrief

Altijd onregelmatig, nooit saai: schrijf je nu in en blijf op de hoogte van The Bubble Club Blaricum!

Copyright 2023 © Alle rechten voorbehouden.